1
pile
3
dl piva
30
g senfa
2
glavice crnog luka
3
čena belog luka
ulje
so
biber
500
g žute boranije
1
kašika seckane mirođije
1
kašičica mlevene paprike
250
g pelata paradajza
Priprema:
Crni
luk očistiti i iseći na kockice, beli luk ispasirati. Pile iseći na krupnije
komade. Posebno sjediniti crni i beli luk, senf i pivo, dodati začine po ukusu
i dobro izmešati. Preliti preko piletine i ostaviti u frižideru da prenoći.
Sutradan
piletinu izvaditi iz marinade i poslagati u vatrostalnu činiju. Polovinu
marinade procediti i preliti preko piletine, pa je peći u rerni zagrejanoj na
200°S dok blago ne porumeni.
Preostalu
marinadu zajedno sa lukom presuti u šerpu i dinsta- ti na umerenoj temperaturi.
Dodati boraniju i pelat paradajza, pa nastaviti sa dinstanjem dok boranija ne
omekša. Pred kraj dinstanja do- dati mlevenu papriku, mirođiju i začine po
ukusu.
Polupečenu
piletinu izvaditi iz činije, pa u nju presuti boraniju i pomešati sa marinadom.
Potom utisnuti piletinu i vratiti u rernu. Nastaviti sa pečenjem dok piletina
potpuno ne omekša.
Preuzeto sa Bakina kujna
Nema komentara:
Objavi komentar