Piletina sa boranijom


Sastojci:

1 pile
3 dl piva
30 g senfa
2 glavice crnog luka
3 čena belog luka
ulje
so
biber
500 g žute boranije
1 kašika seckane mirođije
1 kašičica mlevene paprike
250 g pelata paradajza

Priprema:
Crni luk očistiti i iseći na kockice, beli luk ispasirati. Pile iseći na krupnije komade. Posebno sjediniti crni i beli luk, senf i pivo, dodati začine po ukusu i dobro izmešati. Preliti preko piletine i ostaviti u frižideru da prenoći.
Sutradan piletinu izvaditi iz marinade i poslagati u vatrostalnu činiju. Polovinu marinade procediti i preliti preko piletine, pa je peći u rerni zagrejanoj na 200°S dok blago ne porumeni.
Preostalu marinadu zajedno sa lukom presuti u šerpu i dinsta- ti na umerenoj temperaturi. Dodati boraniju i pelat paradajza, pa nastaviti sa dinstanjem dok boranija ne omekša. Pred kraj dinstanja do- dati mlevenu papriku, mirođiju i začine po ukusu.
Polupečenu piletinu izvaditi iz činije, pa u nju presuti boraniju i pomešati sa marinadom. Potom utisnuti piletinu i vratiti u rernu. Nastaviti sa pečenjem dok piletina potpuno ne omekša.


Preuzeto sa Bakina kujna

Nema komentara:

Objavi komentar