Isprobajte S’mores-e: Jedini desert koji vam je potreban dok vani vladaju minusi!


Najbrži desert koji možete napraviti!

Jeste li ikada gledali serije i filmove te naletjeli na omiljeni američki desert koji se uglavnom sprema iznad vatre na otvorenom, najčešće na kampiranju? S’mores, kako se zove ova poslastica, jako je jednostavna za napraviti i sastoji se od graham krekera, mliječne čokolade i sljezovih kolačića te se može bez problema napraviti u kućnoj radinosti.

Možete slijediti princip klasične pripreme i u plehu poslagati graham krekere na koje ćete staviti dvije kocke omiljene mliječne čokolade te  na vrh staviti veći sljezov kolačić. Ubacite u pećnicu na 180 stupnjeva i čekajte da sljezov kolačić poprimi zlatno-smeđu boju (5-6 minuta). Nakon što pleh izvadite iz pećnice, svaki graham kreker prekrijte s još jednim te pritisnite i dobit ćete S’mores “sendvič” koji je odmah spreman za konzumiranje.


Međutim, kada je u pitanju kućna priprema ovog deserta postoji i još bolja opcija, takozvani “S’mores dip” u kojem ćete koristiti samo čokoladu i sljezove kolačiće dok će vam kreker služiti kao “žlica”.

Način pripreme


Pripremite vatrostalnu zdjelu srednje veličine. Kako bi čokolada ostala u rastopljenom stanju, pripremite čokoladni ganache od omiljene mliječne čokolade i slatkog vrhnja (ako koristite 3/4 šalice čokolade, potrebna vam je 1/3 šalice vrhnja). Vrhnje zagrijte do vrenja (pazite da ne uzavre), prelijte čokoladu vrhnjem i pustite jedu minutu. Dobro promiješajte i dobili ste čokoladni ganache.

Ulijte ganache u vatrostalnu zdjelu. Vrh potpuno prekrijte velikim sljezovim kolačićima. Ubacite zdjelu u pećnicu koju ste zagrijali na 250 stupnjeva. Pecite maksimalno 9 minuta (provjerite kakva je situacija nakon 7 minuta), odnosno kada sljezovi kolačići poprime zlatno-smeđu boju i rastope se.

Ovu kremastu i ljepljivu smjesu poslužite sa graham krekerima (ili bilo kojim drugim keksima!) koji će vam poslužiti kao “žlica”.
jolie.hr

Nema komentara:

Objavi komentar