Sastojci:
1
kg juneće šnicle
prezle
po potrebi
1
dl crnog vina
2
jajeta
3-4
čena bijelog luka
ulje
peršun
Priprema:
Juneće
šnicle posolite i pobiberite. Prezle pospi-te po šniclama i čekićem za meso ih
čvrsto uti-snite s obje strane. Umutite jaja. Šnicle umočite u jaja, a zatim
opet u prezle, pa ih pecite u vru-ćem ulju dok se ne stvori korica.
Meso
položite u vatrostalnu posudu, zalijte vi-nom sa malo vode, tako da je meso
prekriveno tečnošću. Dodajte i dvije kašike ulja. Bijelim lu-kom i peršunom
pospite svaku šniclu i posolite prema želji. Poklopite vatrostalnu posudu i
me-so dinstajte u rerni 35 minuta na 200 stepeni.
nezavisne.com
Nema komentara:
Objavi komentar