Sastojci:
–
400 g tankih heljdinih kora
–
500 g sitnog sira
–
200 g kajmaka
–
350 g spanaća
–
3 jajeta
–
so
–
ulje
–
3 kašike griza
–
4 dl ovčijeg kiselog mleka
Priprema
1.
Spanać očistiti i oprati, a potom ga kratko blanširati u slanoj vodi da bi
omekšao. Zatim ga ocediti od suvišne tečnosti i ostaviti da se ohladi. Sitno ga
iseći nožem.
2.
U dubljoj posudi sjediniti sitni sir, kajmak, jaja, griz i oceđeni spanać.
Dodati soli po ukusu i polako promešati varjačom da bi se dobila ujednačena
smesa.
3.
Uzeti jednu heljdinu koru, poprskati je uljem i presaviti je u trougao. Duž
šire strane presavijene kore naneti malo fila, urolati, a potom smotati u krug.
Na isti način od preostalog materijala oblikovati još pužića.
4.
Pleh od rerne nauljiti i u njega poslagati pužiće jedan do drugog kako se tokom
pečenja ne bi razvijali. Premazati ih uljem i peći u zagrejanoj rerni na 200ºC
dok ne porumene.
5.
Pečene pužiće prekriti suvom krpom i ostaviti ih da se prohlade. Poslužiti uz
ovčije kiselo mleko.
posaljirecept.rs
Nema komentara:
Objavi komentar