Sastojci:
8
svinjskih krmenadli
3
dl kisele pavlake
2
kašike senfa
200
g brašna
250
g prezli
700
g krompira
mešavina
začina
ulje
Za preliv:
200
g majoneza
1
dl pavlake
100
g kiselih krastavaca
1/2
limuna
mešavina
začina
Priprema:
1.
Krmenadle izlupati tučkom za meso i začiniti po ukusu.
2.
Senf i pavlaku pomešati i sipati u činiju. U zasebne činije usuti brašno i
prezle.
3.
Svaku krmenadlu uvaljati u braš- no, pa u mešavinu pavlake i senfa, a zatim u
prezle. U teflonskom tiganju na ulju pržiti krmenadle sa obe strane dok ne
porumene.
4.
Posebno oguliti krompir, iseći za pomfrit pa pržiti na vrelom ulju dok ne
porumeni.
5.
Posebno pripremiti preliv. Umutiti majonez, pavlaku i sok od limuna sa rendanim
kiselim krastavcima, dodati mešavinu začina pa promešati.
6.
Na tanjir za služenje poređati krmenadle i preliti ih umakom od krastavaca.
Poslužiti uz pomfrit.
Preuzeto sa bakinakujna.rs
Nema komentara:
Objavi komentar