6
korena paškanata
2
krompira
1
glavica crnog luka
2
čena belog luka
1
½ l povrtnog bujona
30
ml ulja
so,
biber
30
g pinjola
Priprema:
Paškanat
dobro oprati i oguliti ljuštilicom. Krompir, crni i beli luk takođe očistiti. Povrće
iseckati na manje komade.
U
dubljoj šerpi grejati ulje pa staviti crni luk da se proprži. Redovno mešati i
smanjiti temperaturu kako bi se fino izdinstao. Po potrebi, dodavati toplu vodu
ili bujon. Dodati paškanat, krompir i beli luk pa kratko propržiti, uz redovno
mešanje. Povrće naliti toplim bujonom i ostaviti da se kuva.
Kada
je povrće omekšalo, sve usitniti štapnim mikserom da se dobije fina kremasta
masa. Začiniti prema ukusu i skloniti sa ringle.
Na
teflonskom tiganju tostirati pinjole dok fino porumene i otpuste masnoću. Čorbu
usuti u činije ili tanjire pa posuti sa malo toplih pinjola i servirati toplo.
posaljirecept.rs
Nema komentara:
Objavi komentar