- 500
g pilećeg mesa
- 3
jajeta
- 3
dl mlijeka
- 1
dl jogurta
- 200300
g brašna
- 250
ml pavlake ili milerama
- ulje
- po
ukusu vegete, soli i bibera
Priprema:
1. Uključiti rernu na
200 stepeni
2. Piletinu isjeći
(filete na tanke šnicle, batak rastanjiti i odstraniti kožu), posuti vegetom i
kratko propržiti na ulju.
3. Dva jajeta umutiti,
dodati so, brašno, mlijeko i jogurt (tijesto treba da je malo gušće od tijesta
za palačinke), dodati malo soli i bibera po želji.
4. Tepsiju pouljiti i
staviti u vruću rernu da se zagrije.
5. U vrelo ulje sipati
pola smjese, na to staviti napola pečenu piletinu i preko preliti preostalim tijestom.
Peći 20 minuta, a zatim sve preliti smjesom pavlake (milerama) i jednog jajeta,
te peći još 10 minuta na 180 stepeni.
6. Servirati mlako, uz
salatu.
Izvor: Nezavisne novine
Nema komentara:
Objavi komentar