Sastojci
800 g fileta pilećih prsa
·
2
žlice umaka
od soje
·
1 žlica Vegete
·
Za
paniranje:
·
2-3 jaja
·
300
g sjemenki
sezama
·
2
žlice krušnih mrvica
Priprema
1.Piletinu narežite na krupnije trake.
Pokapajte ih limunovim sokom i umakom od soje te pospite Vegetom. Ostavite da
malo odstoje.
2.Uvaljajte ih u brašno, zatim umočite u
razmućena, malo posljena i popaprena jaja, a na kraju ih uvaljajte u mješavinu
sezama i krušnih mrvica.
3.Stavite ih pržiti u duboko vruće ulje, na
umjerenu temperaturu, dok ne poprime zlatnožutu boju.
4.Izvadite ih na upijajući papir.
Posluživanje
Piletinu sa sezamom možete poslužiti toplu ili hladnu uz
salate po želji te s raznim umacima, kao npr. tartarom.
Nema komentara:
Objavi komentar