Piletina sa sezamom


Sastojci 

 800 g fileta pilećih prsa

·         limunov sok
·         2 žlice umaka od soje
·         1 žlica Vegete
·         ulje za prženje
·                   Za paniranje:
·         brašno
·         2-3 jaja
·         sol
·         300 g sjemenki sezama
·         2 žlice krušnih mrvica

Priprema

 

1.Piletinu narežite na krupnije trake. Pokapajte ih limunovim sokom i umakom od soje te pospite Vegetom. Ostavite da malo odstoje.
2.Uvaljajte ih u brašno, zatim umočite u razmućena, malo posljena i popaprena jaja, a na kraju ih uvaljajte u mješavinu sezama i krušnih mrvica.
3.Stavite ih pržiti u duboko vruće ulje, na umjerenu temperaturu, dok ne poprime zlatnožutu boju.
4.Izvadite ih na upijajući papir.

Posluživanje

Piletinu sa sezamom možete poslužiti toplu ili hladnu uz salate po želji te s raznim umacima, kao npr. tartarom.

Izvor:Coolinarika

Nema komentara:

Objavi komentar