Cheesecake: Pripremite ga u čaši sa narom i šumskim voćem


Sastojci:
Za podlogu:
50 g integralnog keksa (digestive keks)
25 g maslaca omekšanog na sobnoj temperaturi
Krema:
100 g grčkog jogurta
50 g svježeg krem sira
75 g slatkog vrhnja
1 žlica šećera u prahu
Preljev:
250 g šumskog voća
1 žlica šećera
1 žlica svježe cijeđenog soka limuna
nar za posuti

Priprema:
Keks samelji i pomiješaj s maslacem sobne temperature. Smjesu rasporedi u 3 zdjelice ili čaše te nabij pomoću oblog dijela žlice, te ostavi u hladnjaku dok pripremaš ostatak deserta. Slatko vrhnje istuci sa šećerom u prahu dok ne postane čvrsto, jogurt izmiješajte sa svježim sirom i dodaj u tučeno vrhnje. Sve sastojke nježno miješaj dok se ne sjedine. Kremu prelij na pripremljenu podlogu od keksa i ponovno sve vrati u hladnjak na najmanje sat vremena. U međuvremenu nasjeckaj šumsko voće na sitno i prebaci u lončić, dodajte šećer i limunov sok te stavi u lončić i kuhaj na laganoj vatri oko deset minuta uz neprestano miješanje. Smjesu ostavi da se ohladi i potom ju dodaj na kremu. Vrati u hladnjak do posluživanja.

Napomene: Umjesto smjese od šumskog voća, ja sam kupila grčki jogurt od višnje i nara i njega sam stavila na sam vrh cheesecake-a, također sam na to stavila mljeveni keks i ukrasila sam cheesecake sa šipkom. Savjet! Doza navedenih sastojaka dovoljna je za tri porcije deserta ili manje ovisno o veličini čaše. Voće u preljevu možeš mijenjati po želji, ali uz sir najbolje odgovara kiselkasto voće poput višanja, malina, kupina i svih vrsta bobičastog voća. U slast!
zdravakrava.24sata.hr

Nema komentara:

Objavi komentar