Sastojci:
Za
podlogu:
50
g integralnog keksa (digestive keks)
25
g maslaca omekšanog na sobnoj temperaturi
Krema:
100
g grčkog jogurta
50
g svježeg krem sira
75
g slatkog vrhnja
1
žlica šećera u prahu
Preljev:
250
g šumskog voća
1
žlica šećera
1
žlica svježe cijeđenog soka limuna
nar
za posuti
Priprema:
Keks
samelji i pomiješaj s maslacem sobne temperature. Smjesu rasporedi u 3 zdjelice
ili čaše te nabij pomoću oblog dijela žlice, te ostavi u hladnjaku dok
pripremaš ostatak deserta. Slatko vrhnje istuci sa šećerom u prahu dok ne
postane čvrsto, jogurt izmiješajte sa svježim sirom i dodaj u tučeno vrhnje.
Sve sastojke nježno miješaj dok se ne sjedine. Kremu prelij na pripremljenu
podlogu od keksa i ponovno sve vrati u hladnjak na najmanje sat vremena. U
međuvremenu nasjeckaj šumsko voće na sitno i prebaci u lončić, dodajte šećer i
limunov sok te stavi u lončić i kuhaj na laganoj vatri oko deset minuta uz
neprestano miješanje. Smjesu ostavi da se ohladi i potom ju dodaj na kremu.
Vrati u hladnjak do posluživanja.
Napomene: Umjesto smjese od šumskog voća, ja sam kupila grčki
jogurt od višnje i nara i njega sam stavila na sam vrh cheesecake-a, također
sam na to stavila mljeveni keks i ukrasila sam cheesecake sa šipkom. Savjet!
Doza navedenih sastojaka dovoljna je za tri porcije deserta ili manje ovisno o
veličini čaše. Voće u preljevu možeš mijenjati po želji, ali uz sir najbolje
odgovara kiselkasto voće poput višanja, malina, kupina i svih vrsta bobičastog
voća. U slast!
zdravakrava.24sata.hr
Nema komentara:
Objavi komentar