Sastojci:
1
kg pomorandži
2
limuna
150
g šećera
100
ml vode
Priprema:
1.
Voće dobro oprati, pa narendati koru vodeći računa da se izbegne beli deo.
Pomorandžino meso očistiti od belih žilica, iseckati i samleti u blenderu.
2.
U dubljoj šerpi pomešati pomorandže, limunov sok, koru limuna i narendanu koru
pomorandže. Dodati šećer i vodu pa promešati i kuvati na jakoj vatri dvadesetak
minuta, uz redovno mešanje.
3.
Zatim, smanjiti temperaturu i nastaviti kuvanje još 10-15 minuta, dok ne ostane
trag varjače po dnu posude.
4.
Izvaditi koru limuna i pripremljen džem sipati u prethodno oprane tegle pa
zatvoriti. Tegle ostaviti da se potpuno ohlade pa odložiti do dalje upotrebe.
posaljirecept.rs
Nema komentara:
Objavi komentar