Goveđi gulaš sa povrćem


Potrebni sastojci:
220 g govedine isečene na kockice i pomešane sa kašikom brašna
2 kašike ulja
1 srednja glavica luka, iseckana
1 šargarepa, naseckana
1 šolja crnog vina
2 čena belog luka, sitno naseckana
1 šolja zamrznutih mahuna
4 krompira, očišćena i izrezana na kockice
½ šolje graška, zamrznutog
2 šolje goveđeg bujona
½ – 1 šolja vode
2 kašike rižinog sirćeta
2 kašike paradajz pirea
Vezica peršuna, naseckana
So, biber
½ kašičice smeđeg šećera

Začini
1-2 lovorova lista
½ kašičice mlevene crvene peprike
¼ kašičice sušene majčine dušice
¼ kašičice origana
¼ kašičice sušenog bosiljka

Priprema:
U veću šerpu sipajte ulje i stavite da se greje na šporetu, meso začinite solju i biberom, pospite brašnom pa pržite meso 2-3 minute dok ne dobije lepu boju sa svih strana. Meso izvadite iz šerpe i ostavite sa strane pa u šerpu dodajte šargerepu, crveni luk i kratko dinstajte pa zlijte crvenim vinom i ostavite da krčka dok ne ukuva.

U šerpu nakon toga dodajte beli luk, mahune, krompir i grašak, promešajte i ostavite da prokuva zatim sipajte bujon, vodu i rižino sirće, opet pričekajte da prokuva pa dodajte i paradjz pire.

Na samom kraju umešajte peršun, so, biber i sve ostale začine i meso, poklopite, pustite da sve prokuva, smanjite temperaturu i ostavite da sve krčka 3 sata lagano. Povremeno proveravajte da li je potrebno dodati još vode ili bujona.
lifepressmagazin.com

Nema komentara:

Objavi komentar