Potrebni sastojci:
220
g govedine isečene na kockice i pomešane sa kašikom brašna
2
kašike ulja
1
srednja glavica luka, iseckana
1
šargarepa, naseckana
1
šolja crnog vina
2
čena belog luka, sitno naseckana
1
šolja zamrznutih mahuna
4
krompira, očišćena i izrezana na kockice
½
šolje graška, zamrznutog
2
šolje goveđeg bujona
½
– 1 šolja vode
2
kašike rižinog sirćeta
2
kašike paradajz pirea
Vezica
peršuna, naseckana
So,
biber
½
kašičice smeđeg šećera
Začini
1-2
lovorova lista
½
kašičice mlevene crvene peprike
¼
kašičice sušene majčine dušice
¼
kašičice origana
¼
kašičice sušenog bosiljka
Priprema:
U
veću šerpu sipajte ulje i stavite da se greje na šporetu, meso začinite solju i
biberom, pospite brašnom pa pržite meso 2-3 minute dok ne dobije lepu boju sa
svih strana. Meso izvadite iz šerpe i ostavite sa strane pa u šerpu dodajte
šargerepu, crveni luk i kratko dinstajte pa zlijte crvenim vinom i ostavite da
krčka dok ne ukuva.
U
šerpu nakon toga dodajte beli luk, mahune, krompir i grašak, promešajte i
ostavite da prokuva zatim sipajte bujon, vodu i rižino sirće, opet pričekajte
da prokuva pa dodajte i paradjz pire.
Na
samom kraju umešajte peršun, so, biber i sve ostale začine i meso, poklopite,
pustite da sve prokuva, smanjite temperaturu i ostavite da sve krčka 3 sata
lagano. Povremeno proveravajte da li je potrebno dodati još vode ili bujona.
lifepressmagazin.com
Nema komentara:
Objavi komentar