pilece
rolnice nove 2
1
kašičica maslinovog ulja
1/2
luka srednje veličine, naseckanog
2
čena belog luka, naseckanog
1/4
šolje (od 250 ml) naseckanog mladog luka (nije obavezno)
280
– 300 gr zamrznutog spanaća, odmrznutog i dobro oceđenog
1/4
šolje naseckanog peršuna
1
kašika sveže mirođije
70
gr feta sira, izmrvljenog
1/3
šolje rikota sira (ili mladog domaćeg)
So
i biber
8
tankih šnicli od pilećih prsa (680 gr ukupno)
1
veće jaje
1
kašika vode
1/2
šolje hlebnih mrvica (sa začinima)
Priprema:
Zagrejte
rernu na 180C. Nauljite veću tepsiju. U tiganju zagrejte ulje, pa ubacite luk,
beli luk i mladi luk, pa dinstajte minut – dva. Ubacite dobro oceđen spanać,
prešun, mirođiju, malo soli i bibera, pa još malo dinstajte. Sklonite sa
šporeta, pa ubacite rikotu i feta sir. Izmešajte.
Piletinu
posolite i pobiberite (ali ne previše). Stavite 1/4 šolje mešavine sa spanaćem
u sredinu pileće šnicle i urolajte, pa redajte na masni papir ili pladanj sa
urolanom stranom okrenutom prema dole (da se rolnica ne bi odmotala). Ponovite
sa ostalim šniclama.
Umutite
jaje sa vodom u posudici i dodajte malo soli. Hlebne mrvice stavite u drugu
posudu. Umačite pileće rolnice u jaja, pa u hlebne mrvice, pa redajte u
nauljenu tepsiju (ponovo sa urolanom stranom okrenutom prema dole).
Ponovite
sa ostatkom smese i mesa, pa rolnice poprskajte malo uljem. Pecite 25 minuta do
pola sata.
Služite
toplo uz prilog.
lifepressmagazin.com
Nema komentara:
Objavi komentar