Pileće rolnice sa fetom i spanaćem


Sastojci:
pilece rolnice nove 2
1 kašičica maslinovog ulja
1/2 luka srednje veličine, naseckanog
2 čena belog luka, naseckanog
1/4 šolje (od 250 ml) naseckanog mladog luka (nije obavezno)
280 – 300 gr zamrznutog spanaća, odmrznutog i dobro oceđenog
1/4 šolje naseckanog peršuna
1 kašika sveže mirođije
70 gr feta sira, izmrvljenog
1/3 šolje rikota sira (ili mladog domaćeg)
So i biber
8 tankih šnicli od pilećih prsa (680 gr ukupno)
1 veće jaje
1 kašika vode
1/2 šolje hlebnih mrvica (sa začinima)

Priprema:
Zagrejte rernu na 180C. Nauljite veću tepsiju. U tiganju zagrejte ulje, pa ubacite luk, beli luk i mladi luk, pa dinstajte minut – dva. Ubacite dobro oceđen spanać, prešun, mirođiju, malo soli i bibera, pa još malo dinstajte. Sklonite sa šporeta, pa ubacite rikotu i feta sir. Izmešajte.

Piletinu posolite i pobiberite (ali ne previše). Stavite 1/4 šolje mešavine sa spanaćem u sredinu pileće šnicle i urolajte, pa redajte na masni papir ili pladanj sa urolanom stranom okrenutom prema dole (da se rolnica ne bi odmotala). Ponovite sa ostalim šniclama.

Umutite jaje sa vodom u posudici i dodajte malo soli. Hlebne mrvice stavite u drugu posudu. Umačite pileće rolnice u jaja, pa u hlebne mrvice, pa redajte u nauljenu tepsiju (ponovo sa urolanom stranom okrenutom prema dole).

Ponovite sa ostatkom smese i mesa, pa rolnice poprskajte malo uljem. Pecite 25 minuta do pola sata.

Služite toplo uz prilog.
lifepressmagazin.com

Nema komentara:

Objavi komentar