Kremasta juha od celera


Potrebni sastojci:

1- 2 žlice maslinova ulja
1 crveni luk nasjeckan na komadiće
3 režnja češnjaka - nasjeckana
1 kg svježeg celera, opranog i nasjeckanog
šalica pilećeg ili povrtnog temeljca
2-4 krumpira narezanog na kockice
šaku nasjeckanog svježeg peršina, sol i papar

Priprema:

Narežite celer na komadiće iste veličine kako bi se istovremeno skuhali.
U velikoj posudi zagrijte ulje te dodajte luk koji se mora dinstati 10-ak minuta.
Dodajte češnjak te za par minuta celer, krumpir i peršin. Pustite da sve zavrije te smanjite vatru.
Kuhajte 30-ak minuta dok sve ne postane mekano. Maknite s vatre te sve dobro izmiksajte. Lagano dodajte temeljac i preostale začine.
ordinacija.vecernji.hr

Nema komentara:

Objavi komentar