Potrebni sastojci:
1-
2 žlice maslinova ulja
1
crveni luk nasjeckan na komadiće
3
režnja češnjaka - nasjeckana
1
kg svježeg celera, opranog i nasjeckanog
šalica
pilećeg ili povrtnog temeljca
2-4
krumpira narezanog na kockice
šaku
nasjeckanog svježeg peršina, sol i papar
Priprema:
Narežite
celer na komadiće iste veličine kako bi se istovremeno skuhali.
U
velikoj posudi zagrijte ulje te dodajte luk koji se mora dinstati 10-ak minuta.
Dodajte
češnjak te za par minuta celer, krumpir i peršin. Pustite da sve zavrije te
smanjite vatru.
Kuhajte
30-ak minuta dok sve ne postane mekano. Maknite s vatre te sve dobro
izmiksajte. Lagano dodajte temeljac i preostale začine.
ordinacija.vecernji.hr
Nema komentara:
Objavi komentar