Sastojci:
Smesa:
125
g mlevenih badema,
125
g mlevenih lešnika,
250
g mlevenog keksa,
50
g maslaca,
2
dl vode,
5
kašika ruma,
100
g čokolade s lešnicima.
Glazura:
80
g tamne čokolade,
50
g maslaca,
par
kapi ulja,
2
kašike vode.
Priprema:
Izmešajte bademe, lešnike i keks s otopljenim maslacem.
Izmešajte bademe, lešnike i keks s otopljenim maslacem.
Na
laganoj vatri rastopite vodu i šećer, zagasite vatru, dodajte rum i vruće
prelijte po smesi.
Dobro
promešajte.
Odvojte
1/3 smese i u nju umešajte otopljenu čokoladu.
Tamni
deo smese razvaljajte po plehu, pa na to stavite svetli deo.
Prelijte
glazurom od čokolade koju ste otopili na pari.
Kad
se malo ohladi, stavite u frižider.
Kada
se dobro ohladi izvadite iz frižidera i secite na štanglice, odnono bajadere.
tortekolacirecepti.com
Nema komentara:
Objavi komentar