Eksperimenti
s hranom odlična su stvar, pogotovo kada nam otkrivaju načine da “vratimo u
život” hranu koja bi inače završila u smeću.
U
ovom opisu vjerojatno ste prepoznali i onaj komad kruha koji stoji u vašoj
kuhinji već nekoliko dana, no zahvaljujući ovom jednostavnom kuhinjskom triku
više ga ne morate baciti u smeće. Evo što možete napraviti:
1. korak – Natopite kruh vodom
Iako
zvuči pomalo odvratno (tko još želi jesti gnjecavi kruh?), nemojte se
obeshrabriti jer ovo je tek prvi korak. Stavite kruh pod mlaz hladne vode i
pričekajte dok korica ne bude natopljena. Svakako pripazite da mekani dio kruha
ne postane premokar.
2. korak – Ispecite ga!
Upalite
pećnicu na 150-160°C i ubacite natopljenu štrucu kruha. Pecite 6 do 12 minuta,
ovisno o tome koliko se vode nalazi u kruhu.
I
to je sve! Ovaj trik djeluje jer se voda koju je upila korica pretvara u paru –
ovo rehidrira unutrašnjost kruha te ona opet postaje mekana, a toplina iz
pećnice omogućit će vam hrskavu koricu izvana.
ljepotaizdravlje.hr
Nema komentara:
Objavi komentar