Kolač
za svaki dan, onako kad vam se gricka nešto slatko popodne, a da nije previše
zahtevno za pravljenje. Mekana čokoladna korica dobar je kontrast penastoj
“kapici” od belanaca, a sve je fino dopunjeno osvežavajućom notom džema od
kajsija.
Sastojci:
70
g maslaca, 150 g šećera, 3 žumanca, 200 g brašna, 1 kašika kakaa, 1 prašak za
pecivo, 200 ml mleka, 4-5 kašika džema od kajsija
Za šam: 5 belanaca, 10 kašika šećera
I još: rendana čokolada ili čokoladne mrvice
Priprema:
Umutiti
kremasto maslac sa šećerom, dodati žumanca, brašno pomešano sa praškom za
pecivo, kakao i mleko.
Sve
fino izmešati i sipati u podmazan i brašnom posut pleh za pečenje (17×30 cm).
Peći na 200 °C oko 15-20 minuta.
Zatim,
izvaditi kolač iz rerne, premazati ga džemom od kajsija, a preko toga
rasporediti šam od 5 belanaca umućenih sa 10 kašika šećera.
Odozgo
narendati čokoladu i vratiti u rernu da se belanca malo prosuše (dovoljno je
desetak minuta na 175 °C).
Kolač
rezati na kocke tek kad se prohladi i to najbolje toplim nožem (spustiti ga na
kratko u vruću vodu i potom obrisati).
stil.kurir.rs
Nema komentara:
Objavi komentar