Sastojci:
-9 belanaca
-12 kašika šećera
-12 kašika mlevenih lešnika
-1 kašika oštrog brašna
-1 prašak za pecivo
Crveni
krem:
-450 gr šumskog voća
-200 gr šećera
-po potrebi vode ( 1 čaša )
-200 gr malina
-2 pudinga od vanile ( 80 gr )
Žuti
krem:
-9 žumanaca
-150 gr šećera
-1 vanilin šećer
-3 kašike gustina ( skrobno brašno )
-3 kašike oštrog brašna
-500 ml mleka
-250 gr putera ili margarina
Glazura:
-200 gr čokolade
-5 kašika ulja
Priprema:
Ulupati belanca sa šećerom pa dodati ostale
sastojke i polako varjačom sve promešati i sjediniti. Istresti u veliki pleh od
rerne i peći na 180 stepeni u rerni koja se prethodno zagrejala oko 20 minuta.
Pečenu koru presecite na pola.
Za crveni krem pomešajte voće, ispasirajte i
dodajte šećer. U ovu masu trebaju da se zakuvaju dva pudinga.
Pudingu dodajte čašu vode i razmutite pa kad
voće provri zakuvajte puding i odmah premažite obe korice sa crvenim filom i
ostavite da se hladi. Pomešati žumanca, šećer, skrob, brašno i malo hladnog
mleka, a ostatak staviti da provri. Kad provri zakuvati i mešati pa skloniti sa
vatre da se ohladi.
Ulupati margarin ili puter penasto pa mu
dodati ohladjen puding i izmiksirati.
Na crveni fil staviti deo žutog, pa preko
pola glazure koju pravite tako što otopite čokoladu na laganoj vatri sa
uljem,preklopiti sa drugom koricom na kojoj je crveni fil i opet naneti žuti
fil i ostatak glazure.
Ostaviti da se lepo ohladi i sjedine ukusi pa
služiti.
Prijatno.
Izvor: kuharski-trikovi.com
Nema komentara:
Objavi komentar