GUACAMOLE UMAK

Sastojci

1 avokado
1/2 ljubičastog luka, isečenog na manje delove
sok 1/2 limete ili po ukusu
so po ukusu

Priprema

Avokado prepolovite i uz pomoć noža izvadite košticu. Meso izvadite pomoću kašike ili koru oljuštite nožem, poprskajte ga sa malo soka od limete kako ne bi počeno da tamni. Stavite ga u secka, dodajte sok od limete, ljubičasti luk i so po ukusu. Usitnite do željene teksture (ja volim da bude rustično, da se osete komadići avokada). Prebacite u činiju i služite uz tortilja čips, prepečeni hleb ili šta već volite.




Preporuka: ja najviše volim da ga jedem uz “čips” koji pravim od tortilja. Kupim gotove tortilje, isečem na trouglove, poređam na pleh obložen papirom za pečenje, poprskam sa maslinovim uljem i krupnom morskom solju (za ljutinu dodam papriku) i stavim da se peče u rernu na 180-200c dok ne dobiju boju.

Preuzeto sa Prstohvatsoli

Nema komentara:

Objavi komentar