1
avokado
1/2
ljubičastog luka, isečenog na manje delove
sok
1/2 limete ili po ukusu
so
po ukusu
Priprema
Avokado
prepolovite i uz pomoć noža izvadite košticu. Meso izvadite pomoću kašike ili
koru oljuštite nožem, poprskajte ga sa malo soka od limete kako ne bi počeno da
tamni. Stavite ga u secka, dodajte sok od limete, ljubičasti luk i so po ukusu.
Usitnite do željene teksture (ja volim da bude rustično, da se osete komadići
avokada). Prebacite u činiju i služite uz tortilja čips, prepečeni hleb ili šta
već volite.
Preporuka: ja najviše volim da ga jedem uz “čips” koji pravim od
tortilja. Kupim gotove tortilje, isečem na trouglove, poređam na pleh obložen
papirom za pečenje, poprskam sa maslinovim uljem i krupnom morskom solju (za
ljutinu dodam papriku) i stavim da se peče u rernu na 180-200c dok ne dobiju
boju.
Preuzeto sa Prstohvatsoli
Nema komentara:
Objavi komentar