Pita sa pivom i mesom


Sastojci:
500 g tankih kora za pitu
600 g mlevenog junećeg mesa
2 glavice crnog luka
200 ml piva
200 ml mleka
200 ml kisele vode
4 jajeta
50 ml ulja
2 kašike paradajz pirea
so, biber

Priprema:
Crni luk očistiti, iseckati na kocke i propržiti na ugrejanom ulju. Zatim, dodati mleveno meso i dinstati uz povremeno dolivanje vode, dok meso ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri. Pred kraj dodati paradajz pire i začine po ukusu, pa sve dobro sjediniti.
Okruglu tepsiju nauljiti, pa dno i bočne stranice prekriti dvema korama za pitu. Naneti malo fila od mesa i preklopiti jednom korom. Postupak slaganja kora i filovanja ponavljati dok se ne utroši pripremljeni materijal. Završiti dvema korama za pitu, a krajeve podvući i ušuškati.
Pripremljenu pitu iseći na trouglove. Posebno umutiti jaja, pivo, mleko i kiselu vodu.
Pitu zaliti pripremljenom mešavinom i ostaviti 10 minuta da upije potrebnu tečnost. Peći u zagrejanoj rerni na 200ºC stepeni dok ne porumeni.
posalji recept.rs

Nema komentara:

Objavi komentar