Sastojci:
500
g tankih kora za pitu
600
g mlevenog junećeg mesa
2
glavice crnog luka
200
ml piva
200
ml mleka
200
ml kisele vode
4
jajeta
50
ml ulja
2
kašike paradajz pirea
so,
biber
Priprema:
Crni
luk očistiti, iseckati na kocke i propržiti na ugrejanom ulju. Zatim, dodati
mleveno meso i dinstati uz povremeno dolivanje vode, dok meso ne omekša, a
suvišna tečnost ne uvri. Pred kraj dodati paradajz pire i začine po ukusu, pa
sve dobro sjediniti.
Okruglu
tepsiju nauljiti, pa dno i bočne stranice prekriti dvema korama za pitu. Naneti
malo fila od mesa i preklopiti jednom korom. Postupak slaganja kora i filovanja
ponavljati dok se ne utroši pripremljeni materijal. Završiti dvema korama za
pitu, a krajeve podvući i ušuškati.
Pripremljenu
pitu iseći na trouglove. Posebno umutiti jaja, pivo, mleko i kiselu vodu.
Pitu
zaliti pripremljenom mešavinom i ostaviti 10 minuta da upije potrebnu tečnost.
Peći u zagrejanoj rerni na 200ºC stepeni dok ne porumeni.
posalji recept.rs
Nema komentara:
Objavi komentar