500
g fileta oslića
1
limun
200
g kukuruznog brašna
2
crvene paprike
150
g crvenog pasulja iz
konzerve
70
g kukuruza šećerca
300
g pelata paradajza
2
kašike ljutog ajvara
mešavina
začina
ulje
Priprema:
1.
Filete oslića iseći na kocke, poprskati ih sokom od limuna i začiniti po ukusu.
2.
Zatim ih uvaljati u kukuruzno brašno pa pržiti na vrelom ulju najpre sa jedne a
potom i sa druge strane dok ne porumene.
3.
Crvenu papriku iseći na kockice, a pelat paradajza samleti.
4.
Na malo ulja propržiti crvenu papriku da omekša, a zatim dodati pelat paradajza
i kukuruz šećerac te sve zajedno kratko prodinstati.
5.
Pred kraj dinstanja dodati pasulj iz konzerve, ljuti ajvar i začine po ukusu pa
kuvati još 5 min.
6.
Pržene filete oslića preliti pripremljenim umakom.
Izvor: Pošalji recept.rs
Nema komentara:
Objavi komentar